- 21 cm
- półelastyczny
- wygięty

Friedr. Dick
Nóż do filetowania ryb Dick ExpertGrip 2K 8211721-66
- 15 cm
- elastyczny
- prosty

Friedr. Dick
Nóż do trybowania i filetowania Dick ProDynamic 85370150
- 18 cm
- elastyczny
- prosty

Friedr. Dick
Nóż do filetowania Dick Red Spirit 8175418
- 10 cm
- prosty

- 18 cm
- elastyczny
- prosty

Friedr. Dick
Nóż do filetowania Dick seria 1905 8195418

MerxTeam
Nóż Scandinavia do oprawiania łososia, ryb, długość 30cm, nierdzewny, EXXENT 68015

Friedr. Dick
Szczypce do wyciągania ości DICK 9015216
- 13 cm

Podsumowanie – wysokiej jakości noże do filetowania ryb
Wysokiej jakości noże to ważny element w każdej kuchni. Dzięki nim powstają fenomenalne potrawy, cechujące się dobrym smakiem oraz estetycznym wyglądem. Dlatego tak ważne jest to, aby dobierać jak najlepsze narzędzia do konkretnych zadań w kuchni. Dotyczy to również specjalistycznych noży ułatwiających filetowanie ryby. Specjalna konstrukcja noża zapewnia świetne rezultaty filetowania. Elastyczne ostrze noża umożliwia precyzyjne manewrowanie wokół kręgosłupa i ości ryby, dzięki czemu pozyskanie idealnych filetów będzie o wiele prostsze. Równie ważna jest odpowiednia długość noża, która zapewnia ergonomiczny użytek narzędzia. Dzięki takiemu rozwiązaniu proces filetowania ryb będzie przebiegać błyskawicznie, a praca w kuchni stanie się przyjemnością.