- 120 W
- 60 kg/dobę

- 200 W
- 90 kg/dobę

Potis
Nóż elektryczny do kebaba Potis Robocut H 8000

TANDIR
Nóż elektryczny do kebaba Tandir Knife II 120

TANDIR
Nóż elektryczny do kebaba Tandir Knife II 140
Sprzęt wysokiej jakości, jak każdy inny, wymaga regularnej konserwacji i odpowiedniej pielęgnacji. Dbając o stan noża elektrycznego, zapewnia się mu dłuższą żywotność oraz sprawne działanie. Po każdym użyciu należy dokładnie umyć ostrze, aby pozbyć się resztek tłuszczu i mięsa. W trakcie czyszczenia noża należy unikać zanurzania go w wodzie – do umycia obudowy wystarczy wilgotna ściereczka. Po zakończeniu pracy nóż powinien być przechowywany w suchym miejscu, aby uniknąć gromadzenia się wilgoci, która mogłaby prowadzić do korozji. Każdy lokal gastronomiczny serwujący kebaby, dbający w ten sposób o swoje profesjonalne wyposażenie, będzie cieszył się nie tylko wydajnym sprzętem wysokiej jakości, ale również będzie w stanie podawać lepsze dania.
Opiekacz do kebaba – działanie maszyny do kebaba. Idealna do różnych rodzajów mięsa
Opiekacz do kebaba, zwany również grillem pionowym, to profesjonalne urządzenie, stanowiące ważny element lokalu gastronomicznego serwującego kebaby. Służy do opiekania i podgrzewania dużych porcji mięsa – głównie wołowiny, kurczaka lub baraniny. Pod wpływem obrotów i intensywnego ciepła mięso równomiernie się przypieka, a w miarę krojenia zewnętrznych warstw, wewnętrzne części są stopniowo dopiekane. Ze względu na specyfikę działania urządzenia, można wymienić dwa rodzaje gastronomicznych urządzeń serwujących kebaba. Są to opiekacze do kebaba:
Elektryczne – grill elektryczny jest wyposażony w ceramiczne elementy grzewcze, idealne do lokali bez dostępu do gazu.
Gazowe – urządzenia gazowe są bardziej energooszczędne. Opiekacze gazowe, wyposażone w palniki, są często stosowane w dużych lokalach gastronomicznych.
Opiekacz elektryczny do kebaba czy opiekacz gazowy – który grill do kebaba wybrać?
Zaopatrując swój lokal w profesjonalne wyposażenie może rodzić się pytanie: jaki opiekacz do kebaba wybrać? Należy się pochylić nad tym, czym wyróżniają się urządzenia gazowe, a co charakteryzuje opiekacze elektryczne. Rozpatrując ten temat, można wyróżnić kilka czynników, które mogą mieć zasadniczy wpływ na podjęcie decyzji, jaką maszynę do kebaba wybrać. Oto najważniejsze z nich:
- Źródło zasilania i koszty eksploatacji – grill elektryczny, jak sugeruje nazwa, funkcjonuje za pomocą prądu. Jest to idealne rozwiązanie dla miejsc, w których instalacja gazowa nie może zostać wprowadzona. W przypadku gazowego sprzętu gastronomicznego wiąże się to z mniejszymi kosztami eksploatacji. Z tego względu urządzenia gazowe stanowią tańsze rozwiązanie.
- Efektywność cieplna i szybkość opiekania – sugerując się czynnikiem, jakim jest efektywność maszyny do kebaba, warto zaznaczyć, że opiekacz gazowy nagrzewa się szybciej niż opiekacz elektryczny. Jest to istotny czynnik, jeżeli zależy nam na przyśpieszeniu procesu pieczenia mięsa. W takim wypadku gazowy sprzęt gastronomiczny może być lepszym rozwiązaniem.
- Regulacja temperatury – precyzyjna regulacja temperatury to z całą pewnością ogromna zaleta profesjonalnego sprzętu gastronomicznego. Zarówno w przypadku opiekacza elektrycznego oraz opiekacza gazowego taka regulacja występuje. Różnica polega na tym, że w przypadku urządzenia gazowego regulacja płomienia wymaga większej wprawy przy ustawianiu temperatury. Dzięki temu będzie można uniknąć takich sytuacji, jak np. przypalenie mięsa, które jest ważnym składnikiem kebaba.
- Bezpieczeństwo użytkowania – opiekacz elektryczny nie wymaga podłączenia butli gazowej, co niweluje ryzyko wycieku gazu. Z tego względu, decydując się na gazowy sprzęt gastronomiczny, nie można pomijać istotnego kroku, jakim jest regularne sprawdzanie maszyny do kebaba pod kątem szczelności instalacji. Oprócz tego ważna jest także odpowiednia wentylacja lokalu.
Jak widać, wiele czynników warunkuje wybór odpowiedniej maszyny do kebaba w lokalu gastronomicznym. Istotne jest to, aby dokładnie rozplanować budżet, a także wziąć pod uwagę warunki panujące w lokalu. Dzięki odpowiedniemu przygotowaniu i wyborze profesjonalnego sprzętu gastronomicznego, serwowanie najlepszych kebabów będzie na wyciągnięcie ręki.
Wyposażenie lokali Fast Food i nie tylko – poznaj ofertę na urządzenia marki Potis i wiele innych
- do 70 kg
- gaz ziemny

Potis
Opiekacz pionowy do kebaba i gyrosa Potis GD4
- do 30 kg

Potis
Opiekacz pionowy do kebaba i gyrosa Potis E2-S
- do 70 kg
- propan-butan

Potis
Opiekacz pionowy do kebaba i gyrosa Potis GD4

Bartscher GmbH
Opiekacz pionowy do 40 kg, gyros, kebab, grill gazowy, 9,75 kW, nierdzewny, BARTSCHER 3702303
Jak dbać o grill elektryczny do kebaba?
Elektryczny grill do kebaba to niezawodne urządzenie, które pozwala na szybkie i efektywne opiekanie mięsa. Chcąc zachować wysoką wydajność i bezawaryjność maszyny do kebaba, konieczna jest regularna konserwacja, która obejmuje następujące kroki: czyszczenie, kontrolę silnika, elementów grzewczych oraz instalacji elektrycznej. Dzięki właściwej eksploatacji urządzenia do kebaba będą działały sprawnie przez długi czas, a przygotowywane kebaby będą charakteryzowały się doskonałym smakiem.
Po zakończonej pracy istotne jest to, aby codziennie czyścić gastronomiczne urządzenia serwujące kebaba. Należy dokładnie usunąć wszelkie resztki mięsa oraz tłuszcz z podstawy urządzenia, a także ociekacza. Oprócz tego ważnym krokiem jest przetarcie obudowy i elementów grzewczych, celem uniknięcia przypaleń. Mycie rożna do mięsa powinno przebiegać za pomocą delikatnych detergentów. Ważną kwestią jest to, aby przed przystąpieniem do czyszczenia poczekać, aż wszystkie grzałki ostygną. Poza regularnym czyszczeniem, istotne jest również sprawdzanie silnika i napędu maszyny oraz kontrola instalacji elektrycznej. Takie rozwiązania mogą zapobiec takim problemom, jak chociażby nadmierne obciążanie silnika.
Podsumowanie – profesjonalne urządzenia do kebaba
Oferowane urządzenia gastronomiczne przez stronę Gastrosilesia.pl są zapewnieniem potrzebnego wyposażenia kebaba. Chcąc mieć pewność, że wyposażenie lokalu gastronomicznego będzie synonimem profesjonalnego sprzętu gastronomicznego, warto stawiać na najlepsze marki. Urządzenia gastronomiczne serwujące kebaba, takie jak opiekacze, elektryczne noże i wiele innych stanowią ważny element wyposażenia lokalu. Dzięki nim możliwość przygotowania najlepszych potraw będzie na wyciągnięcie ręki, a klienci będą mogli cieszyć się ich smakiem i z większą ochotą będą wracać do takiego miejsca.