Wydajność: 80 kg/dzień. Zasilanie: 230 V. Lekki, efektywny, higieniczny i bezpieczny, z ergonomicznym uchwytem. Idealny do mięsa pow. 60 kg.
Z032719
Opis produktu
Wykonany tylko i wyłącznie z higienicznych materiałów, nierdzewnej stali szlachetnej i nowoczesnych tworzyw sztucznych, elektryczny nóż Tandir® Knife.
Przeznaczony do krojenia mięsa typu kebabowego, niezbędny podczas przygotowywania kebabów lub gyrosów.
Urządzenie stanowi zwartą oraz lekką konstrukcję, o ergonomicznym, pistoletowym uchwycie i jest zasilane bezpośrednio z sieci elektrycznej za pomocą dołączonego do zestawu zasilacza sieciowego.
Model z ostrzem tnącym średnicy 14 cm, polecany jest do obróbki kawałków mięsa o wadze powyżej 60 kg.
Dedykowany jest punktom gastronomicznym o dziennym przerobie do 80 kg, jednak o prawdziwych możliwościach jego wykorzystania decyduje wielkość i rodzaj używanego ostrza. Np. tarczą zębatą średnicy 14 cm, daje się pokroić nawet 300 kg mięsa.
Tarcza gładka służy do cięcia mięsa mielonego, natomiast ostrze zębate - do krojenia tzw. mięsa warstwowego.
Obie tarcze, a także osełka do ich ostrzenia, znajdują się w zestawie z urządzeniem.
Cechy produktu i dodatkowe informacje
Informacje podstawowe | |
---|---|
Indeks | Z032719 |
EAN | 9998990202249 |
Producent wprowadzający |
Ümit GmbH, Kreuztor 3A, 38126 Braunschweig, Niemcy, [email protected] |
Podmiot wprowadzający |
Ümit GmbH, Kreuztor 3A, 38126 Braunschweig, Niemcy, [email protected] |