- 40 x 10.5 cm
- -21,99 zł
MerxTeam
Szpatuła do ciasta Merxteam Xantia 65640
- 45 x 7 cm
Thermohauser
Szpatuła do ciasta Thermohauser 5000247493
- 19 x 6 cm
Contacto
Szpatuła do ciasta Contacto 192/190
- 35 x 7 cm
Thermohauser
Szpatuła do ciasta Thermohauser 5000247483
Łopatki do tortów – profesjonalne akcesoria cukiernicze
Dbając o perfekcyjne i estetyczne podanie ciast i tortów, warto zaopatrzyć się także w łopatkę do tortów. Niezależnie od tego czy chcesz serwować swoje wypieki w domowym zaciszu lub w profesjonalnej cukierni, dzięki łopatkom wykonanym ze stali nierdzewnej precyzyjnie będziesz w stanie przenosić ciasta.
- 28 cm
Contacto
Łopatka do tortu Contacto Ergonorm 7792/280
- 10 x 3,4 cm
Thermohauser
Łopatka kątowa Thermohauser 5000266677
- 17 x 3,4 cm
Thermohauser
Łopatka kątowa Thermohauser 5000266867
- 16 cm
Friedr. Dick
Łopatka do tortu Dick Premier Plus 9110516
Pędzle cukiernicze – dbałość o detale
Do nadawania wypiekom idealnego połysku, który dodatkowo będzie przykuwał wzrok klientów, sprawdzą się perfekcyjnie pędzle cukiernicze. Są one używane do smarowania ciast oraz do aplikowania lukru. Oprócz tego pędzelek gwarantuje precyzyjne smarowanie oraz nakładanie polew i innych składników, zachowując przy tym higienę i łatwość czyszczenia.
- 22 x 4.6 cm
MerxTeam
Pędzel cukierniczy do wypieków Merxteam 65423
- 19.5 x 5 cm
Vikan
Pędzel cukierniczy do wypieków Vikan 5552502
- 19.5 x 7 cm
Vikan
Pędzel cukierniczy do wypieków Vikan 5552704
- 19.5 x 4 cm
Thermohauser
Pędzel cukierniczy do wypieków Thermohauser 3000234063
Rózgi i trzepaczki – szybkie i efektywne przygotowanie wielu dań
Kolejne przydatne narzędzia, które sprawdzą się do ubijania bitej śmietany oraz innych mas cukrowych to rózgi i trzepaczki. Trzepaczki, wykonane z silikonu, to idealne rozwiązanie w celu mieszania delikatnych mas, nie rysując przy tym naczyń. Natomiast rózga wykonana z drutu sprawdzi się przy ubijaniu składników. Te proste i równocześnie niezwykle wszechstronne narzędzia są kluczowe przy przygotowywaniu wielu potraw i wypieków. Dzięki nim wszelkie masy cukrowe i inne kremy oraz potrawy będą idealne.
- 8 wrzecion
- 38.5 cm
Contacto
Rózga do ubijania Contacto 820/350
- 29 cm
- -9,13 zł
Contacto
Rózga spiralna Contacto 900/250
- 26.5 cm
MerxTeam
Rózga spiralna MerxTeam EXXENT 65368
- 5 wrzecion
- 100 cm
Contacto
Rózga do ubijania Contacto 917/100
Gałkownice i porcjonery – idealne porcje
Gałkownice to praktyczne akcesoria w każdej cukierni lodziarni lub restauracji. Dzięki nim serwowane desery będą prezentować się na najwyższym poziomie. Te praktyczne akcesoria cukiernicze umożliwiają formowanie lodów w idealnie okrągłe kulki, co nadaje deserom estetyczny wygląd.
- -15,81 zł
Contacto
Gałkownica do lodów 1/10, śr. zew. 66 mm, Contacto 60/010
Stöckel
Gałkownica do lodów 1/12, śr. 67 mm, STÖCKEL K 5103012
- -29,30 zł
Contacto
Gałkownica do lodów 1/30, śr. 46 mm, Contacto 69/030
Stöckel
Gałkownica do lodów 1/30, śr. 49 mm, Stöckel Dipper A 6101030
Palniki ręczne – przydatne narzędzia cukiernicze
Palniki cukiernicze są stosowane podczas karmelizowania powierzchni deserów oraz nadawania im złocistego koloru. Wyposażenie sklepu cukierniczego w model palnika ręcznego, który posiada funkcję regulacji płomieni, umożliwia precyzyjne dostosowanie intensywności ognia do indywidualnych potrzeb. Dzięki temu wiele deserów, jak np. Creme Brulee, będzie cieszyć nie tylko smakiem ale również wyglądem.
Ranty cukiernicze i pierścienie cukierniczo kucharskie – idealne kształty wypieków
Uzyskanie perfekcyjnych kształtów wypieków będzie możliwe dzięki rantom cukierniczym. Sprawdzą się one zarówno w przypadku pieczenia oraz chłodzenia w lodówce. Akcesoria tego typu stanowią profesjonalne wyposażenie cukierni i pomagają w tworzeniu smacznych i estetycznych deserów, które z całą pewnością przyciągną uwagę klientów. Równie istotnym elementem z przyborów cukierniczych, który posiada zastosowanie także przy innych potrawach, jest pierścień kucharski. W przypadku cukiernictwa, pierścienie oraz ranty są stosowane do formowania ciast i deserów o określonym kształcie. Możliwość szerokiego wyboru kształtów pierścieni pozwala na większą kreatywność i eksperymenty podczas tworzenia deserów.
- śr. 16.5 - 30 cm
Contacto
Rant piekarsko-cukierniczy Contacto 690/060
- od 30 do 57 cm
- regulowany
de Buyer
Rant piekarsko-cukierniczy De Buyer D-3014-30
- 7 sztuk w zestawie
- 25 - 140 mm
Contacto
Ranty piekarniczo-cukiernicze Contacto 632/007
Contacto
Forma nierdzewna do ryżu, średnica 16cm, model 606/160
Tylki cukiernicze – jakie końcówki dekoracyjne wybrać?
Tylki cukiernicze to nieodzowne akcesoria cukiernicze wysokiej jakości, używane do precyzyjnego dekorowania tortów, ciast, ciasteczek i innych wypieków. Są to końcówki dekoracyjne, które zakłada się na workach cukierniczych, umożliwiając tym samym tworzenie różnorodnych wzorów z kremów, mas, bitej śmietany lub lukru. Tylki cukiernicze o różnych kształtach pozwalają na wzbogacenie deserów poprzez precyzyjne i trójwymiarowe dekoracje. Gastrosilesia posiada w swojej ofercie wiele końcówek dekoracyjnych do worków cukierniczych, dzięki czemu tworzenie fantazyjnych ozdób na wypiekach będzie prostsze.
- śr. 4 mm
- Gwiazdka
- śr. 16 mm
- Kropka
- śr. 6 mm
- Gwiazdka
- śr. 6 mm
Thermohauser
Tylka cukiernicza do pączków Thermohauser 8300018093
Skrobaki cukiernicze – wszechstronność w cukiernictwie
Stawiając na wysoką jakość produktów przy okazji wyposażenia gastronomicznego należy pamiętać także o istotnym elemencie jakim jest skrobaczka cukiernicza. To wszechstronne narzędzie, wykonane ze stali nierdzewnej lub polipropylenu, jest jednym z kluczowych akcesoriów w cukiernictwie i piekarnictwie. Z wielu jej zalet można wymienić następujące kwestie:
-
Skrobak zapewnia łatwe zagarnianie i wyrabianie ciasta
-
Idealnie nadaje się do dzielenia ciasta na równe części, co jest szczególnie przydatne przy pracy z ciastem na wypieki.
-
Skrobak z polipropylenu jest wystarczająco elastyczny, aby dostosować się do kształtu misek, talerzy czy blach, umożliwiając wygodne przenoszenie ciasta.
-
Skrobak został wykonany z materiału, który jest łatwy do czyszczenia
Skrobaczka cukiernicza to kolejny z przyborów cukierniczych, który w znacznym stopniu ułatwi pracę w cukierni. Z tego powodu warto stawiać na wysokiej jakości produkty jakimi są profesjonalne akcesoria cukiernicze dostępne na stronie Gastrosilesia.pl
- 14.6 x 11.5 cm
Vikan
Skrobak ręczny nierdzewny Vikan 40573
- 12 x 12 cm
Thermohauser
Skrobak ręczny nierdzewny Thermohauser 3000268605
- 16.5 x 9.2 cm
- 21.6 x 12.8 cm
Thermohauser
Skrobak ręczny polipropylenowy Thermohauser 3001237053
Podsumowanie – produkty do dekorowania i nie tylko!
Akcesoria cukiernicze wysokiej jakości to gwarancja przyjemnej pracy przy tworzeniu fenomenalnych deserów i wypieków. Niezależnie od tego czy jesteś profesjonalnym cukiernikiem lub amatorem – warto wiedzieć jaki sprzęt cukierniczy jest przydatny i sprawdzi się idealnie przy pracy ze słodkościami. Oprócz wymienionych powyżej produktów warto również zajrzeć na stronę Gastrosilesia.pl w kategorię poświęconej sprzętowi cukierniczemu i piekarskiemu. Znajdziesz w niej wiele przydatnych informacji oraz szereg produktów, które stanowią idealne wyposażenie gastronomiczne.
check_circle
check_circle