Szatkownice do rozdrabniania warzyw, przeznaczone są do szybkiej oraz łatwej obróbki warzyw w lokalach gastronomicznych.
Znajdują zastosowanie wszędzie tam, gdzie oferowany jest szeroki asortyment różnego rodzaju sałatek warzywnych, półmisków
z przekąskami i dodatków warzywnych. W takich przypadkach urządzenie ułatwia pracę i zapewnia estetyczne podanie potraw.
Wykonanie ze stali nierdzewnej, z głowicą z anodowanego aluminium (odlew), gwarantuje długą żywotność całego urządzenia.
Do dyspozycji jest ok. 50 rodzajów/ typów tarcz, umożliwiających krojenie w plastry, tarcie, rozdrabnianie oraz krojenie w paski,
kostki lub słupki. Dla bezpieczeństwa, odchylaną głowicę i dźwignię dociskową uzbrojono w mikroprzełącznik zabezpieczający.
RG-50, to najmniejsze urządzenie do przygotowywania warzyw w ofercie firmy Hallde. Szatkownicę zaprojektowano z myślą
o mniejszych kuchniach. Jest modelem nadblatowym o niewielkich wymiarach, dzięki czemu w razie potrzeby daje się ją łatwo
schować lub wyjąć. Zaopatrzona w duży, półokrągły podajnik, mieści większość produktów w całości. Jednocześnie, pomimo
małych gabarytów, RG-50, to bardzo wszechstronne urządzenie. Radzi sobie doskonale ze wszystkimi czynnościami krojenia,
które można wykonywać za pomocą większych urządzeń i robi to z tak samo dobrym rezultatem. Pomidory, cebulę, paprykę, itp.
daje się łatwo ułożyć przy ściance podajnika, by pokroić je w określonym kierunku. Samonapinający się, zębaty pasek napędowy
i silnik z przekładnią redukcyjną, zapewniają duży moment obrotowy. Podstawa i obudowa noża wykonano całkowicie z metalu,
wobec tego są odporne na trudne warunki pracy szatkownicy.
RODZAJ OBRÓBKI, ZASTOSOWANIA RG-50:
Krojenie w plastry, kostki, szatkowanie, ucieranie, krojenie w słupki owoców, warzyw, suchego pieczywa, sera, orzechów, pieczarek, itp.
CHARAKTERYSTYKA SZATKOWNICY RG-50:
- Umożliwia przygotowywanie od 10 do 80 porcji dziennie.
- Półokrągły podajnik, który można otworzyć w celu szybkiego i łatwego podawania produktów obiema rękami.
- Automatyczna funkcja uruchomienia/ zatrzymania, zapewniająca szybkie i bezpieczne podawanie produktów.
- Podłużna przystawka do ciągłego cięcia ogórków, pora, itp.
- Tarcze tnące z mocnego acetalu, polipropenu lub aluminium, z ostrzami, które można wyjmować w celu wymiany lub zaostrzenia.
- Jedna prędkość wirowania/ obrotowa.