- Gaz LPG
- 50 kg

W przypadku zamówienia większej ilości towarów ponadgabarytowych, obsługa sklepu może skontaktować się w sprawie zmiany kosztu dostawy.
Wszystkie nasze towary są oznaczone indywidualnym numerem karty towarowej. Możesz po nich szukać w sklepie internetowym lub podać je serwisantowi w trakcie rozmowy telefonicznej, aby miał pewność, którym towarem są Państwo zainteresowani.
Robot automatyczny do kebabu IDM Robotics FF130 to zaawansowane urządzenie gastronomiczne przeznaczone do opiekania i precyzyjnego cięcia mięsa kebabowego z dzienną wydajnością do 130 kg mięsa. Wyposażony w system automatycznego śledzenia pieca, robot sam dostosowuje położenie palnika w miarę zmniejszania objętości donera, zapewniając równomierną i ciągłą obróbkę cieplną
Firma IDM Robotics jest liderem technologii na rynku w dziedzinie mechatroniki do produkcji döner kebaba oraz pionierem w swojej branży. Od 2010 roku prężnie działa na rynku dostarczając swoim klientom najwyższą wydajność produkowanych robotów do fast foodów i ich wyposażenia. Wszystko co prezentuje IDM poparte jest latami badań rozwojowych nad swoimi produktami, długimi i dokładnymi testami w dziedzinie robotyki, jak i surowców, półproduktów i produktów gotowych. Nad wszystkim stoi profesjonalny nadzór zespołu badawczo-rozwojowego oraz inżynierowie żywności wraz z rozbudowanym laboratorium jakości. Firma działa globalnie na całym świecie zaopatrując w swoje rozwiązania 55 krajów, takie jak Turcję, Niemcy, Grecję, Polskę, Hiszpanię i Francję.
Kluczowymi produktami producenta są inteligentne stanowiska do przygotowywania mięsa, maszyny przygotowujące i rozciągające mięso, maszyny do napełniania i prasowania donerów, napełniacze form, systemy do pracy z wózkami na mięso, prasy do mięsa, automatyczne kuchenki Wok oraz rozwiązania takie jak systemy tuneli mrożących, systemy pakowania, skórowaczki.
Rozwiązania IDM Robotics pozwalają zaoszczędzić każdej fabryce dönera, jak i również mniejszym punktom gastronomicznym oraz fast food. Rosnące koszty prowadzenia firm pokazują nam jak dużo czasu i środków zaoszczędza odpowiednie zautomatyzowanie naszej pracy. Dzięki maszynom do kebaba oszczędzisz swoim pracownikom wielogodzinną pracę w wysokiej temperaturze oraz postawisz na jeszcze większą higieniczność.
Korzystając z przygotowanych rozwiązań i zalet sprzętu możesz liczyć na mięso, które będzie precyzyjnie obracane i ogrzewane bezobsługowo. Elastyczne i wielofunkcyjne oprogramowanie pozwala na zdalne ustalanie szerokości i grubości ciętego mięsa z ogromną precyzją. Okrągłe obrotowe ostrze nie niszczy mięsa zapewniając mu idealny kształt po pocięciu na kawałki jak i odpowiednie porcje według zaplanowanego schematu porcjowania. Przekłada się to również na smak i soczystość gotowego produktu.
Pomimo zaawansowanych funkcji interfejsu, ten jest niezwykle prosty dla pracownika i nie wymaga doświadczenia. Aby w pełni kontrolować proces produkcji jak i wszystkie koszty z nim związane, maszyna wysyła raporty z produkcji po skończeniu cięcia bezpośrednio na adres osoby odpowiedzialnej. Dzięki temu nie ukryje się przed Tobą nawet najmniejszy koszt, a zyski będą jeszcze większe.
Automatyzacja ta jak i oprogramowanie sprawdziło się już na rynku w wielu sieciowych restauracjach, jak i u producentów żywności. IDM zaufali giganci tacy jak Baydöner, Bursa Kebap Evi, Kebab King, Ana Food, Royal Food Production, Nazar Produkcja Kebabu, Namet, MBM Meat Food i wiele innych.
Robot automatyczny do kebabu IDM Robotics FF130, znany również jako 130 kg Doner Robot, to zaawansowane urządzenie gastronomiczne przeznaczone do opiekania i precyzyjnego cięcia mięsa kebabowego z dzienną wydajnością do 130 kg mięsa. Wyposażony w system automatycznego śledzenia pieca, robot sam dostosowuje położenie palnika w miarę zmniejszania objętości donera, zapewniając równomierną i ciągłą obróbkę cieplną. Urządzenie oferuje także dotykowy panel sterowania z funkcją zdalnej obsługi, raportowania produkcji drogą e-mail oraz możliwość aktualizacji oprogramowania online.
Bezdotykowe cięcie i opiekanie – w pełni zautomatyzowany proces eliminuje konieczność ręcznego kontaktu z mięsem, co zwiększa higienę i skraca czas przygotowania porcji.
Praca 24/7 – urządzenie zostało zaprojektowane do nieprzerwanej eksploatacji przez całą dobę, co czyni je idealnym rozwiązaniem w lokalu o dużym natężeniu ruchu.
Regulowana wielkość – możliwość ustawienia grubości plastra od 0,25 mm do 10 mm oraz funkcja śledzenia powierzchni i cięcia od dolnej krawędzi zapewniają maksymalną precyzję i minimalne straty mięsa.
Elastyczność instalacji – ramię tnące można zamontować po prawej lub lewej stronie, a podstawa robota może być dostosowana do wymiarów kuchni czy stanowiska pracy.
Wydajność: do 130 kg mięsa dziennie przy maksymalnych wymiarach donera Ø 50 cm × H 73 cm.
Zasilanie: 110–220 V AC, 14,6 A–7,5 A, moc 900 W; palnik gazowy R5 (LPG/LNG) o mocy 12,5 kW lub opcjonalny palnik elektryczny RZ–07 o mocy 10,5 kW.
Wymiary: robot 90 × 100 × 130 cm (WxGxW), standardowy stół 85 × 85 × 60 cm.
Bezpieczeństwo: przycisk awaryjnego zatrzymania, in-panel time relay chroniący elektronikę przy przerwie w zasilaniu oraz wodoodporne złącza.
Producent: IDM Kemalpaşa Factory, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi 16. Sokak No: 5, 35177 Kemalpaşa - Izmir, Turcja, [email protected]
Podmiot wprowadzający: WEINDICH SP. Z O. O., ul. Adamieckiego 8, 41-503 Chorzów, [email protected]
Pliki do pobrania
check_circle
check_circle