Ponad 100 lat doświadczenia w hołdzie Baristom
Rozwój technologii espresso, opanowanej przez firmę Graef, pokazał wielokrotnie jak ważna jest jakość parzonej kawy.
Ekspres do kawy GRAEF Pivalla sprawia, że doskonałe cappuccino jest teraz szybsze, a pompa do przygotowywania Twojego espresso działa z mocą nawet do 16 barów. Contessa została wyposażony w pojedynczy termoblok. Dopracowany przez naszych niemieckich specjalistów termoblok przekłada się na szybkie i perfekcyjne zaparzanie espresso, które nie straci swojego unikalnego smaku.
Ekspres GRAEF Pivalla to wysokociśnieniowy expres kolbowy, który umożliwia również parzenie kawy z saszetek. Z pewnością jego wiele możliwości zadowoli najbardziej wymagających miłośników kawy. Obudowa urządzenia wykonana została z anodowanego aluminium i stali nierdzewnej, lakierowana na matową czerń.
Potężny aluminiowy termoblok
Pojedyncza grzałka termoblokowa jest wykonana z aluminium. Wewnątrz znajduje się element grzejny oraz spiralna dysza wodna wykonana ze stali nierdzewnej. Dzięki temu ekspres jest gotowy do pracy za około 2 minuty. Pojedyncza grzałka termoblokowa i moc 16 barów to optymalne ciśnienie dla doskonałego espresso.
Nowoczesny wygląd, nowoczesne podejście
Dzięki błyszczącemu wyglądowi i eleganckiej obudowie ze stali nierdzewnej „Pivalla” przyciąga wzrok w każdej kuchni. Najwyższej jakości użyte materiały do produkcji ekspresu zapewnią Ci wiele lat bezproblemowego użytkowania. Ale nie tylko wygląda, ale działa wyjątkowo szybko. Urządzenie jest gotowe do użytku już po krótkim nagrzaniu.
Bez problemu możesz utrzymać ekspres w czystości i dbać o jego poprawne działanie. Wyjmowana tacka ociekowa ze stali nierdzewnej ułatwia czyszczenie i zapobiega niepożądanemu przelewaniu się płynów dzięki podanemu wskaźnikowi. Wyjmowany zbiornik na wodę o pojemności 2,5 litra ze wskaźnikiem poboru wody pozwoli na jego łatwe czyszczenie i zapewnienie zawsze świeżej wody do Twojej ulubionej kawy.
Na górze ekspresu zamontowano specjalną płytę podtrzymującą idealną temperaturę Twoich ulubionych kubków na kawę, a całość składa się z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Aby nie wytwarzać do tego procesu dodatkowego ciepła, płyta ogrzewana jest poprzez pracujący w urządzeniu termoblok.
Spienianie mleka to nie żaden problem!
Obrotowa o 360° nasadka do spieniania mleka z pannarello tworzy idealną piankę z mleka, a dzięki funkcji gorącej wody możesz nawet przygotować herbatę.
Nie tylko ciepła kawa ale też kubek
Na górze urządzenia w celu poprawy komfortu z picia kawy, zamontowano podgrzewaną płytę ze stali nierdzewnej, która dba o to, abyś nie pił ciepłej kawy z zimnego kubka. W Graef ważny jest dla nas komfort użytkownika i to jak nasze sprzęty wpłyną nawet na najdrobniejsze odczucia. Aby nie nagrzewać specjalnie urządzenia, całe ciepło, które jest generowane pochodzi z zamontowanego w środku termoblocku, który przeznacza je na funkcję podgrzewania filiżanek i kubków.
Dlaczego akurat Graef Pivalla?
- Wysokiej jakości obudowa z anodowanego aluminium i stali nierdzewnej, lakierowana na matową czerń,
- Nagrzewnica (termoblok) ze stali nierdzewnej,
- Kolba (portafilter) o średnicy 58 mm, wykonana ze stali nierdzewnej,
- Wyjmowany zbiornik na wodę 2,5 litra, ze wskaźnikiem poziomu wody,
- Whisper Espresso Bar pompa ciśnieniowa max. 16 bar,
- Obrotowa 360° dysza do gorącej wody i spieniania mleka,
- Pojemnik na mleko ze stali nierdzewnej,
- Pokrętło do ręcznego wyboru funkcji (kawa, kakao, itp.),
- Sygnał akustyczny informujący o zakończeniu zadania,
- Krótki czas nagrzewania,
- Pasywna płyta grzejna do filiżanek,
- Jednościenne kosze filtracyjne Ø 70 mm, na 1 i 2 filiżanki,
- Wyjmowana tacka ociekowa,
- Odpinana płyta bazowa,
- Zestaw do czyszczenia.
W zestawie do ekspresu ciśnieniowego Pivalla dorzucamy specjalnie dla komfortu użytkownika:
- Dzbanek na mleko ze stali nierdzewnej o pojemności 600 ml
- Ubijak
- Narzędzia do czyszczenia ekspresu
- Koszyk na filtry
- Otwarty uchwyt na kapsułki
- Dwuścienne sitka dla 1 i 2 filiżanek
Młynek do kawy Graef CM 702
Sama dobra kawa ziarnista to nie wszystko. Dużo zależy od podejścia do niej, a przede wszystkim od stopnia grubości zmielenia. W zależności od wyboru, możemy przyrządzić przeróżne odmiany kawy, niemniej by wydobyć z niej idealny aromat, należy zmielić ją na grubość adekwatną do planowanego sposobu parzenia. Nieodzowny do tego na co dzień jest odpowiednio dobrany młynek do kawy.
Zalety i cechy młynka do kawy CM 702:
- kompaktowa budowa Graef CM 702 została wykonana z wytrzymałego tworzywa. Uniwersalny i nowoczesny design młynka CM 702 pozwala mu wspaniale prezentować się tak w domowej kuchni jak i na blacie każdego baristy.
- innowacyjne rozwiązania techniczne to żarna ze stali nierdzewnej, które zapobiegają przegrzaniu kawy podczas mielenia.
- automatyczny tryb pracy w modelu CM 702 oznacza, że młynek włączy się, gdy użytkownik wsunie w uchwyt kolbę bądź dołączy do młynka pojemnik na zmieloną kawę.
- urządzenie Graef CM 702 pozwoli Tobie na precyzyjną regulację grubości mielenia ziaren kawy, na 24 możliwe sposoby.
- zastosowanie młynka stożkowego ze stali nierdzewnej pozwala zachować naturalny aromat świeżo zmielonej kawy.
- w dolnej części komory mielenia młynka CM 702 zamontowane jest aluminiowe koło wirujące z 5 łopatkami, które wspomaga wyrzut zmielonej kawy
- zamknięcie otworu wysypowego zbiornika kawy odbywa się automatycznie. Ta funkcja umożliwia przechowywanie w nim ziaren niezmielonej kawy bez obawy na ich zwietrzenie
- dzięki przełącznikowi ON / OFF użytkownik samodzielnie wybiera tryb pracy młynka CM 702 : automatyczny lub ciągły.