Dzięki wieloletnim, niezwykle ścisłym kontaktom z profesjonalnymi użytkownikami, firma Thermohauser nabyła gruntownego i bardzo szerokiego doświadczenia w zakresie produkcji worków do szprycowania.
Wszystkie worki Thermohauser (zarówno te wielokrotnego użycia, jak i jednorazowe), wykonano z materiałów o zróżnicowanej jakości i wysokich walorach higienicznych. Każdemu modelowi poświęcono jednakowo dużo uwagi, przy czym zawsze na pierwszym miejscu stawiano na ich jakość!
Rękawy cukiernicze, służą do wyciskania kremów, bitej śmietany i innych past oraz mas, podczas dekorowania tortów, ciast i innych, wymagających specjalnego udekorowania (przyozdobienia) potraw.
Po zastosowaniu worka cukierniczego, daje się on bardzo łatwo wymyć pod bieżącą wodą lub nawet krótkotrwale można go opłukać wrzątkiem.
Rękawy serii "Export", wykonane zostały z wysokiej jakości bawełny naturalnej, stanowiącej bardzo gruby, solidny materiał.
Wszystkie worki wyposażono w mocowaną do szwu wzmacniającego zawieszkę, a z uwagi na zwiększone naprężenia w rozmiarach końcówek od 3 do 10, wzmocniono także dodatkowo ich końce poprzez podklejenie drugą warstwą materiału.
Aby za pomocą worka cukierniczego móc stworzyć swoje gastronomiczne dzieło sztuki, potrzebne są jeszcze odpowiednie do tego celu końcówki. W tej kwestii firma Thermohauser również wychodzi naprzeciw potrzebom swoich potencjalnych klientów, oferując nader szeroki wybór końcówek, z różnych materiałów i o różnych kształtach, wielkościach i jakości.