Wykonany ze stali pokrytej białą emalią z delikatnym niebieskim brzegiem, talerz płytki o klasycznym kształcie i średnicy 240 mm to ważny element zastawy stołowej. Idealnie nadaje się zarówno na codzienne śniadania, jak i do serwowania deserów. Kompletując podstawowe wyposażenie do gastronomii, trzeba zadbać też o zastawę stołową o idealnych proporcjach. Emaliowanie jest techniką rzemieślniczą i zdobniczą o bardzo długiej tradycji, a emaliowane naczynia nie tracą na atrakcyjności mimo zmieniających się trendów. Polecamy też inne produkty z tej serii, m.in. talerze głębokie, talerzyki deserowe, miski, kubki, wiaderka itd., aby zachować spójność stylistyczną i harmonię w lokalu. W każdej cenionej restauracji warto zadbać o oprawę podczas serwowania posiłków, aby obiad rodzinny czy spotkanie firmowe były wyjątkowe. Elegancka biel, dodatkowo urozmaicona delikatnym niebieskim brzegiem, wspaniale prezentuje się na stole. Wysokiej jakości emalia wyróżnia się dobrą odpornością na uszkodzenia, m.in. ścieranie, dlatego też polecana jest do użytkowania w restauracjach, kawiarniach czy hotelach. Warto zaznaczyć, że naczynie idealnie nadaje się do przygotowania i podgrzewania potraw, ponieważ jego odporność termiczna wynosi aż do 350°C. Talerz płytki można sztaplować i myć w zmywarkach. Nie można używać go w kuchenkach mikrofalowych.