Szatkownice do rozdrabniania warzyw, przeznaczone są do szybkiej oraz łatwej obróbki warzyw w lokalach gastronomicznych.
Znajdują zastosowanie wszędzie tam, gdzie oferowany jest szeroki asortyment różnego rodzaju sałatek warzywnych, półmisków
z przekąskami i dodatków warzywnych. W takich przypadkach urządzenie ułatwia pracę i zapewnia estetyczne podanie potraw.
Wykonanie ze stali nierdzewnej, z głowicą z anodowanego aluminium (odlew), gwarantuje długą żywotność całego urządzenia.
Do dyspozycji jest ok. 50 rodzajów/ typów tarcz, umożliwiających krojenie w plastry, tarcie, rozdrabnianie oraz krojenie w paski,
kostki lub słupki. Dla bezpieczeństwa, odchylaną głowicę i dźwignię dociskową uzbrojono w mikroprzełącznik zabezpieczający.
RODZAJ OBRÓBKI, ZASTOSOWANIA RG-100:
Krojenie w plastry, w kostkę, szatkowanie, ucieranie i/lub krojenie w paski owoców, warzyw, suchego pieczywa, sera, orzechów,
pieczarek, itp.
CHARAKTERYSTYKA SZATKOWNICY RG-100:
- Umożliwia przygotowywanie od 20 do 400 porcji dziennie.
- Półokrągły podajnik, który można otworzyć w celu szybkiego i łatwego podawania produktów obiema rękami.
- Automatyczna funkcja uruchomienia/ zatrzymania, zapewniająca szybkie i bezpieczne podawanie produktów.
- Podłużna przystawka do ciągłego cięcia ogórków, pora, itp.
- Dostępny podajnik do krojenia pod kątem - patrz akcesoria.
- Dzięki zastosowaniu pochyłej konstrukcji, podajnik i dźwignia dociskowa znajdują się na wygodnej wysokości, zapewniając tym
ergonomiczną pozycję w trakcie obsługi urządzenia.
- Metalowe lub wykonane z acetalu albo poliuretanu tarcze tnące, wyposażone zostały w ostrza, które można wyjmować w celu
wymiany lub zaostrzenia.
- Uchwyt z tyłu ułatwia przenoszenie.
- Jedna prędkość obrotowa.
- Obudowa urządzenia i podajnik, wykonane są z metalu.