Dry Ager DX1000® Premium, to nowoczesne urządzenie o atrakcyjnym wyglądzie, wytwarzające doskonały mikroklimat,
sprzyjający dojrzewaniu mięsa. Przeznaczona do sezonowania wołowiny, wieprzowiny, szynek, salami oraz kiełbas.
Podczas, gdy następuje proces starzenia mięsa, wytwarza się charakterystyczny, harmonijny smak, a mięso osiąga
najlepsza jakość. Dojrzałe, charakteryzuje się zwartą strukturą, właściwym kolorem oraz odpowiednią kruchością.
Za doskonałym działaniem szaf Dry Ager stoi przemyślana technologia, w tym pięć oryginalnych, opatentowanych
rozwiązań. Dry Ager to pierwsza lodówka na świecie, która łączy filtr z aktywnego węgla i system dezynfekcji UVC,
sterylizujący co minutę całe powietrze wewnątrz szafy. Urządzenie gotowe do użycia. Nie wymaga podłączenia wody.
Wprost idealny sprzęt dla restauracji, butików mięsnych, a także prywatnych miłośników mięsa i kulinarnych pasjonatów!
Uwaga! Szafa w wersji podstawowej zaopatrzona została w 1 wieszak (DX0011) ze stali nierdzewnej. Oferta nie obejmuje
innych, widocznych na zdjęciach akcesoriów. Wyposażenie dodatkowe do zakupienia osobno.
CECHY I FUNKCJE
- Nowoczesny, ponadczasowy design. Elegancki wygląd szafy doskonale komponuje się z każdym wnętrzem.
- Obudowę i drzwiczki wykonano ze stali nierdzewnej. Wykończenie: satyna, elementy lakierowane na czarno.
- Izolowane drzwi wyposażono w zamek i uszczelkę magnetyczną. Istnieje możliwość zmiany kierunku ich otwierania.
- Przyciemniane szyby drzwi (tj. metaliczny odcień szyby), zapewniają ochronę przed promieniowaniem UV.
- System HUMICONTROL®, reguluje wilgotność w zakresie 60% - 90%, bez konieczności podłączania wody!
- Precyzyjna regulacja sterownikiem elektronicznym temperatury, co 0.1°C, w zakresie od 0°C do 25°C.
- System DX AIRREG®, to optymalny przepływ powietrza i zastosowanie filtru z węglem aktywnym.
- Powietrze wewnątrz szafy jest dodatkowo sterylizowane co minutę.
- System LED Lighting DX. Widmo nowoczesnego światła LED nie zawiera promieniowania ultrafioletowego.
- Minimalnie wytwarzane przez system oświetlenia ciepło, nie doprowadza do punktowego ogrzewania mięsa.
- Perfekcyjnie kontrolowany mikroklimat, sprzyja mniejszej utracie wagi podczas dojrzewania.
- Funkcje automatycznego rozmrażania oraz automatycznego odparowywania kondensatu.
- Alarmy dźwiękowe i komunikaty wizualne.