Stół roboczy E-1030 (wersja Eco) ze stali nierdzewnej przeznaczony jest do wyposażenia zapleczy kuchennych we wszelkich obiektach gastronomicznych, takich jak: stołówki, bary, restauracje, jadłodajnie, bary szybkiej obsługi itd. Blat stołu wykonany jest z blachy o grubości 0,8 mm. Wykonanie ze stali nierdzewnej sprawia, że stół jest trwały, odporny na korozję i uszkodzenia mechaniczne, takie jak wgniecenia i zarysowania, a także łatwy w zachowaniu czystości. Blat roboczy stołu wygłuszony jest płytą wiórową, laminowaną, przyklejoną od spodu do blachy. Tył blatu posiada rant o wysokości 4 cm, który zabezpiecza przed zsuwaniem się odpadków z części roboczej w szczeliny przy ścianie kuchni. Nogi stołu wykonane są z profili o wymiarach 30x30 mm (wersja Eco) i wyposażone są w stopki z tworzywa z zakresem regulacji od standardowej wysokości w przedziale od -10 mm do +20 mm, celem wypoziomowania ich w kuchni.
Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom potencjalnych klientów, firma dopuszcza również możliwość nieodpłatnego wykonania dodatkowych rantów bocznych, po obu stronach blatu stołu roboczego.