Stół roboczy E 1200 wykonany jest z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Meble te przeznaczone są do wyposażenia zapleczy kuchennych we wszelkich obiektach gastronomicznych, takich jak: stołówki, bary, restauracje, jadłodajnie, bary szybkiej obsługi itd.
Cechy:
- Blaty stołów zrobiono z blachy grubości 0,8 mm (Eco) lub 1,0 mm (Standard)
- Stelaże stołów wykonano z profili zamkniętych, o wymiarach 40x40 mm (w wersji Standard) lub 30x30 mm (wersja Eco).
- Powierzchnie robocze i miejsca w meblach widoczne na zewnątrz są szlifowane, z zachowaniem struktury liniowej.
- Miejsca w meblach wykonane z blach szlifowanych nie obrabiane w trakcie ich produkcji osłonięte są na czas transportu i montażu folią ochronną.
Konstrukcja:
- Podstawowe wymiary stołu roboczych przedstawiono na rysunku.
- Blat roboczy stołu wygłuszony jest płytą wiórową laminowaną przyklejoną od spodu do blachy.
- Nogi stołów wyposażone są w stopki z tworzywa z zakresem regulacji od standardowej wysokości od -10 do +20 mm, celem wypoziomowania ich w kuchni.
- Spawana, solidna konstrukcja szkieletowa lub korpusowa, zapewnia im sztywność oraz wytrzymałość na obciążenia pionowe.
Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom potencjalnych klientów, firma dopuszcza również możliwość nieodpłatnego wykonania dodatkowych rantów bocznych, po obu stronach blatu stołu roboczego.