Meble EGAZ przeznaczone są do wyposażenia zapleczy kuchennych we wszelkich obiektach gastronomicznych, takich jak: stołówki,
bary, restauracje, jadłodajnie, bary szybkiej obsługi, itd., itd. Podstawowe wymiary stołów roboczych przedstawiono na rysunkach.
Blaty robocze stołów wygłuszone są płytą wiórową, laminowaną, przyklejoną od spodu do blachy. Tył blatów posiada rant, który
zabezpiecza przed zsuwaniem się odpadków z części roboczej w szczeliny przy ścianie kuchni. Nogi stołów wyposażone są w stopki,
wykonane z tworzywa sztucznego, z zakresem regulacji od standardowej wysokości w przedziale od -10 mm do +20 mm, celem ich
wypoziomowania w kuchni. Stoły robocze mogą być wyposażone w półki, szafki i szuflady. Spawana, solidna konstrukcja szkieletowa
lub korpusowa, zapewnia im sztywność oraz wytrzymałość na obciążenia pionowe. Stelaże stołów wykonano z profili zamkniętych,
o wymiarach 40x40 mm (w wersji Standard) lub 30x30 mm (wersja Eco). Blaty stołów zrobiono z blachy grubości 0,8 mm (Eco) lub
1,0 mm (Standard). Powierzchnie robocze i miejsca w meblach widoczne na zewnątrz są szlifowane, z zachowaniem struktury liniowej.
Miejsca mebli wykonane z blach szlifowanych, nie obrabiane w trakcie produkcji, osłonięte są na czas transportu i montażu folią ochronną.
Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom potencjalnych klientów, firma dopuszcza również możliwość nieodpłatnego
wykonania dodatkowych rantów bocznych, po obu stronach blatu stołu roboczego.