Meble EGAZ przeznaczone są do wyposażenia zapleczy kuchennych we wszelkich obiektach gastronomicznych, takich jak: stołówki,
bary, restauracje, jadłodajnie, bary szybkiej obsługi, itd., itd. Podstawowe wymiary stołów roboczych przedstawiono na rysunkach.
Blaty robocze stołów wygłuszone są płytą wiórową, laminowaną, przyklejoną od spodu do blachy. Nogi stołów wyposażono w stopki,
wykonane z tworzywa sztucznego, z zakresem regulacji od standardowej wysokości w przedziale od -10 mm do +20 mm, celem ich
wypoziomowania w kuchni. Stoły robocze mogą być wyposażone w półki, szafki i szuflady. Spawana, solidna konstrukcja szkieletowa
lub korpusowa, zapewnia im sztywność oraz wytrzymałość na obciążenia pionowe. Stelaże stołów wykonano z profili zamkniętych,
o wymiarach 40x40 mm (w wersji Standard) lub 30x30 mm (wersja Eco). Blaty stołów zrobiono z blachy grubości 0,8 mm (Eco) lub
1,0 mm (Standard). Powierzchnie robocze i miejsca w meblach widoczne na zewnątrz są szlifowane, z zachowaniem struktury liniowej.
Miejsca mebli wykonane z blach szlifowanych, nie obrabiane w trakcie produkcji, osłonięte są na czas transportu i montażu folią ochronną.