Stół roboczy bez rantu E 1030 wykonany jest z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Meble te przeznaczone są do wyposażenia zapleczy kuchennych we wszelkich obiektach gastronomicznych, takich jak: stołówki, bary, restauracje, jadłodajnie, bary szybkiej obsługi itd.
Cechy:
- Blaty stołów zrobiono z blachy grubości 0,8 mm (Eco) lub 1,0 mm (Standard)
- Stelaże stołów wykonano z profili zamkniętych, o wymiarach 40x40 mm (w wersji Standard) lub 30x30 mm (wersja Eco).
- Powierzchnie robocze i miejsca w meblach widoczne na zewnątrz są szlifowane, z zachowaniem struktury liniowej.
- Miejsca w meblach wykonane z blach szlifowanych nie obrabiane w trakcie ich produkcji osłonięte są na czas transportu i montażu folią ochronną.
Konstrukcja:
- Podstawowe wymiary stołu roboczych przedstawiono na rysunku.
- Blat roboczy stołu wygłuszony jest płytą wiórową laminowaną przyklejoną od spodu do blachy.
- Nogi stołów wyposażone są w stopki z tworzywa z zakresem regulacji od standardowej wysokości od -10 do +20 mm, celem wypoziomowania ich w kuchni.
- Spawana, solidna konstrukcja szkieletowa lub korpusowa, zapewnia im sztywność oraz wytrzymałość na obciążenia pionowe.