Rękawice ochronne MAPA® Professionnel Ultrafood 495, zapewniają bezpieczne manipulowanie tłustymi produktami.
Wykonane zostały z nitrylu, czyli gumy butadienowo-akrylonitrylowej (NBR), tj. materiału posiadającego bardzo dobrą
odporność na oleje, tłuszcze i inne, pochodne węglowodorów. Nitryl jest również odporny na wszelkie rozpuszczalniki
aromatyczne lub rozpuszczalniki oparte na bazie chloru. Ma także dobrą odporność na różne przetarcia lub przebicia.
Rękawice MAPA Ultrafood, dzięki tłoczonej strukturze cechują się dobrą chwytnością śliskich przedmiotów, nadają się
do noszenia samodzielnego albo jako rękawice zewnętrzne. Są też rekomendowane dla osób uczulonych na proteiny
naturalnej gumy. Rękawice spełniają wymogi przepisów FDA 21 CFR 177.2600, czyli Amerykańskiej Agencji ds. Leków
i Żywności, a wobec tego są jak najbardziej odpowiednie do kontaktu z żywnością oraz produktami żywnościowymi.
Przeznaczenie i zastosowania:
Przemysł rolno-spożywczy, przygotowywanie i pakowanie produktów żywieniowych, manipulowanie owocami
lub warzywami, produkcja sera, cięcie mięsa i ryb, przygotowywanie filetów rybnych, usuwanie kości drobiu, itp.
Parametry;
Długość rękawicy: 320 mm.
Grubość całkowita: 0,38 mm.
Rozmiar użytkowy: 9.
Materiał zewnętrzny: nitryl.
Wykończenie zewnętrzne: struktura wytłaczana.
Wykończenie wewnętrzne: flokowane.
Kolor rękawicy z zewnątrz: niebieska.