Rękawice higieniczne z ochroną termiczną do wysokich temperatur, 100% szczelne na płyny-dla przemysłu cateringowego.
Zalety:
- Ochrona termiczna do 250°C* (* od 150°C, produkt może stać się sztywniejszy i może nastąpić zmiana koloru, bez pogorszenia skuteczności rękawic).
- Odporność na oleje, smary i podstawowe detergenty
- Białe/kremowe oznakowanie rękawic odpowiada normom odzieżowym w przemyśle cateringowym
- Nie zawiera silikonu, aby zapobiec powstawaniu śladów i defektów na blasze i szkle przed malowaniem
- Długi mankiet (45cm) chroni przedramię podczas manipulowania goracymi naczyniami.
Zastosowanie:
- Przemysł spożywczy: gotowanie wstępne
- Samorządy (Żywienie zbiorowe): wyjmowanie elementów z piekarnika, wyjmowanie elementów z autoklaw i piekarników parowych
- Przemysł cateringowy: wyciąganie naczyń z nagrzewających się pieców
- Wypieki: wyciąganie tac z piekarników
Rękawice spełniają następujące normy:
- Zagrożenia mechaniczne EN 388 4443D
- Type A Specyficzna ochrona chemiczna EN 374 AFGJOT
- Mikroorganizmy EN 374
- Ciepło i ogień EN 407 X2XXXX
- Zagrożenia powodowane przez zimno EN 511