Potrawy bezpiecznie serwowane? Tak, z Gastrosilesia.pl!
Każdy, kto prowadzi lokal gastronomiczny, powinien wiedzieć, że podstawą jest zapewnienie bezpieczeństwa serwowanych potraw. HACCP to postępowanie mające na celu zachowanie bezpieczeństwa żywności pod względem sanitarnym. Właściciel lokalu gastronomicznego, dzięki szczegółowej analizie zagrożeń oraz odpowiednio dobranemu wyposażeniu, jest w stanie ograniczyć możliwość nieprawidłowego serwowania, przechowywania, a także przygotowywania posiłków do minimum.
Jedną z podstawowych zasad HACCP jest bezkontaktowe nakładanie potraw przed zaserwowaniem ich klientom. W przypadku prowadzenia np. stołówki z bufetem szwedzkim może być to trudne do osiągnięcia. Absolutną podstawą w tym wypadku będą szczypce do serwowania potraw, zgodne z normami HACCP. W sklepie Gastrosilesia.pl znajdą państwo szczypce HACCP w wielu modelach, wykonanych ze stali nierdzewnej, odpornej na uszkodzenia mechaniczne oraz procesy korozyjne. Wykorzystanie stali nierdzewnej w procesie produkcji szczypiec do serwowania potraw pomaga także zachować ich czystość. Produkt pozostaje również odporny na pochłanianie zapachów.
Kolorowy zawrót głowy
Dostępne w sklepie szczypce do serwowania wyposażono w różne kolory rączek, które nie stanowią jedynie o walorach estetycznych tych akcesoriów. Według ustaleń HACCP kolor rączki jest przypisany do serwowania konkretnej potrawy – np. barwę niebieską powinno się stosować podczas serwowania ryb. Dodatkowo uchwyty szczypiec pokryte są atestacyjnymi, bezpiecznymi dla żywności tworzywami PCV, które zapobiegają wyślizgiwaniu się szczypiec z dłoni, a ponadto zapewniają komfort użytkowania.
Wykonane ze stali chromo-niklowej, uniwersalne szczypce kuchenne HACCP z uchwytem, pokrytym kolorową powłoką winylową.
Zostaw nam swój numer - oddzwonimy!