Elektryczny grill do przygotowywania gyrosa firmy Potis to idealne rozwiązanie dla Twojej restauracji lub food trucka. To urządzenie wysokiej jakości, stworzone specjalnie po to, abyś mógł przygotować najwyższej jakości żyroskopy, jakie kiedykolwiek spróbowałeś. Dzięki potężnym elementom grzewczym oraz precyzyjnej regulacji temperatury, z łatwością przyrządzisz idealnie upieczone gyrosy, bez obaw o przypalenie lub niedogotowanie.
Co więcej, elektryczny grill do gyrosa firmy Potis jest niezwykle łatwy w utrzymaniu czystości i konserwacji. Wykonany z solidnych, wysokogatunkowych materiałów, wytrzyma codzienne użytkowanie. Obsługa tego urządzenia jest niezwykle prosta i intuicyjna, więc każdy, kto ma choć trochę doświadczenia w przygotowywaniu żyroskopów, poradzi sobie z jego obsługą.
Grill Potis Doner Gyros wyposażony jest w ośmiokątną misę do zbierania tłuszczu o wymiarach 500x500x50 mm oraz elementy grzewcze z kamieni ceramicznych. Płyta z nierdzewnej stali, na której leży mięso, ma średnicę 195 mm, a długość rożna do mięsa wynosi 695 mm.