DICK MasterGrip, to kolejna seria przeznaczonych do konkretnych zadań w pełni profesjonalnych narzędzi, którą opracowano
specjalnie na potrzeby prac codziennych w przemyśle mięsnym i rzeźni.
Noże MasterGrip charakteryzuje bezkompromisowość
w zakresie funkcjonalności, bezpieczeństwa oraz higieny, a dostępne w pomarańczowym i jasnożółtym kolorze uchwyty noży,
tylko potwierdzają tę zasadę.
Noże wyposażono w nierdzewne ostrza, wykonane ze sprawdzonego już wysokiej jakości stopu
stali chromo-molibdenowej (X55CrMo14).
Klingi wypolerowano, a ostrzom krawędziowym zostały nadane odpowiednie kąty,
uzyskując w ten sposób tak wymaganą, niezwykłą ostrość noży DICK MasterGrip.
Odporne na ścieranie poliamidowe uchwyty, połączono bez przerw i szczelin z klingami, zapewniając tym należyty poziom higieny.
Otwarta forma rękojeści noży, pozwala na ich swobodne użytkowanie niezależnie od wielkości dłoni osoby korzystającej z narzędzia.
Antypoślizgowa charakterystyka powierzchni rączki, wraz z odpowiednio wyprofilowanymi kształtami uchwytów i specjalnymi, bocznymi podpórkami pod kciuk,
znacznie poprawiają bezpieczeństwo podczas wszystkich prac związanych z cięciem.