DICK MasterGrip, to kolejna seria przeznaczonych do konkretnych zadań w pełni profesjonalnych narzędzi, którą opracowano
specjalnie na potrzeby prac codziennych w przemyśle mięsnym i rzeźni. Noże MasterGrip charakteryzuje bezkompromisowość
w zakresie funkcjonalności, bezpieczeństwa oraz higieny, a dostępne w pomarańczowym i jasnożółtym kolorze uchwyty noży,
tylko potwierdzają tę zasadę. Noże wyposażono w nierdzewne ostrza, wykonane ze sprawdzonego już wysokiej jakości stopu
stali chromo-molibdenowej (X55CrMo14). Klingi wypolerowano, a ostrzom krawędziowym zostały nadane odpowiednie kąty,
uzyskując w ten sposób tak wymaganą, niezwykłą ostrość noży DICK MasterGrip. Odporne na ścieranie poliamidowe uchwyty,
połączono bez przerw i szczelin z klingami, zapewniając tym należyty poziom higieny. Otwarta forma rękojeści noży, pozwala
na ich swobodne użytkowanie niezależnie od wielkości dłoni osoby korzystającej z narzędzia. Antypoślizgowa charakterystyka
powierzchni rączki, wraz z odpowiednio wyprofilowanymi kształtami uchwytów i specjalnymi, bocznymi podpórkami pod kciuk,
znacznie poprawiają bezpieczeństwo podczas wszystkich prac związanych z cięciem.