Wykonany z wysokiej jakości stali chromowo-molibdenowej i higienicznego, wytrzymałego tworzywa - nóż do krojenia wędliny.
Ostrze noża, hartowane w procesie próżniowym do 56°-57° HRC (stopień twardości Rockwella), zostało poddane specjalnemu procesowi polerowania, uzyskując wypolerowaną na matowo powierzchnię, zapewniającą optymalne zachowanie odpowiedniej krawędzi tnącej klingi i maksymalną odporność na korozję. Ręczne szlifowanie krawędzi zapewnia ostrzom doskonałą ostrość.
Uchwyt noża wykonano z termoplastycznego tworzywa sztucznego TPE, tj. materiału przyjemnego w dotyku, a co ważniejsze - antypoślizgowego.
Dobrze uformowana rękojeść zapewnia bezpieczne i komfortowe trzymanie noża, tym samym pozwalając użytkownikowi na swobodne i pewne prowadzenie narzędzia tnącego.
UWAGA! Noże można myć w zmywarkach. Producent zaleca jednak ręczne ich czyszczenie/ mycie, w celu ochrony krawędzi tnącej.