Nóż masarski z trzema ostrzami do nacinania, dzięki którym można uzyskać wydajne, równoległe i równomiernie poprzeczne
cięcia pieczeni, skórki szynek, itp.itd. Jego trzy specjalnie szlifowane i bardzo ostre ostrza, wykonano z wysokiej jakości stali
nierdzewnej i są trwale oraz bezpiecznie zintegrowane z uchwytem. Rękojeść wykonano z higienicznego tworzywa sztucznego.
Ergonomicznie ukształtowany uchwyt noża, ze specjalną podpórką na kciuk, gwarantuje bezpieczne jego użytkowanie/ cięcia.
Uchwyt z plastiku nadaje się do kontaktu ze środkami spożywczymi i spełnia wymagania wszelkich obowiązujących przepisów
prawnych (w tym wszystkich suplementów oraz wersji obowiązujących w chwili złożenia deklaracji), m.in. rozporządzenie (WE)
nr 1935/2004, w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu ze środkami spożywczymi, i uchylające dyrektywy
80/590/EWG i 89/109/EEC - w aktualnie obowiązującej wersji, a także rozporządzenie (UE) nr 10/2011 z dnia 14.01.2011 r.,
w sprawie materiałów i wyrobów z tworzyw sztucznych, przeznaczonych do kontaktu z żywnością.
Nóż nadaje się do mycia w zmywarce, jednak producent zaleca jego ręczne czyszczenie w celu ochrony krawędzi tnącej/ skrawającej.