Kuter/ mikser VCM-41, to małe i zgrabne urządzenie w ofercie firmy, służące do profesjonalnego przygotowywania żywności
suchej, żywności mokrej oraz żywności w formie płynnej. Kuter/ mikser gastronomiczny VCM-41, jest modelem nadblatowym
o niewielkich wymiarach, pozwalających na łatwe i szybkie schowanie lub wyjęcie urządzenia, zależnie od zaistniałej potrzeby.
Kuter zaopatrzono w mocny, stosownie do zapotrzebowań silnik, z którym pomimo swoich niewielkich gabarytów, urządzenie
VCM-41 doskonale radzi sobie z wszelkimi pracami w kuchni. Wyjątkowa jakość kutra-blendera-miksera, staranne wykonanie,
i wzorowe bezpieczeństwo pracy, to cechy charakterystyczne modelu VCM-41. To urządzenie proste w utrzymaniu w czystości,
myje się/ czyści się go niezwykle łatwo i szybko, a wszystkie jego zdejmowane elementy nadają się do mycia w zmywarkach.
RODZAJ OBRÓBKI, ZASTOSOWANIA KUTRA VCM-41:
- Urządzenie elektryczne, przeznaczone do przygotowywania żywności w postaci mokrej, suchej oraz płynnej.
- Rozdrabnianie, mielenie, miksowanie i mieszanie, mięsa, ryb, owoców, warzyw, cebuli, pietruszki, orzechów,
migdałów, parmezanu, pieczarek, czekolady, suchego pieczywa, itp.
- Przygotowywanie dresingu, olejów ziołowych, zagęszczaczy, ubitych mieszanek, majonezu, sosów, deserów,
mielonego mięsa, puree, pasztetu, bułki tartej, itp.
OGÓLNA CHARAKTERYSTYKA URZĄDZENIA VCM-41:
- Opatentowane, ząbkowane ostrza noży o zwiększonej odporności na zużycie, zapewniają odpowiednie rezultaty pracy.
- Opatentowany system zbierania, zapobiega gromadzeniu się żywności na wewnętrznych ściankach misy i pokrywie.
- Podstawa urządzenia posiada dwa mocne uchwyty, umożliwiające w razie potrzeby łatwe przenoszenie kutra.
- Obudowę kutra gastronomicznego zrobiono z aluminium i metali nierdzewnych. Misę wykonano ze stali nierdzewnej.
- Pokrywa i system zgarniania, wykonano z polisulfonu i poliwęglanu, czyli tworzyw sztucznych, wyjątkowo odpornych
na uderzenia mechaniczne oraz działanie wysokich temperatur w zakresie do +115°C.