Wykonana z wytrzymałego tworzywa sztucznego (poliamid) oraz aluminium, solidnej konstrukcji kratka kostkująca, do zastosowania
z urządzeniami gastronomicznymi Hallde. Kratka do kostkowania musi być zawsze używana z tzw. tarczą odcinającą, tzn. np. chcąc
uzyskać kostki 15x15x15 mm, w przypadku szatkownic CC-34, RG-50 lub RG-100, wraz z kratką Hallde 83296, należy użyć tarczy
do krojenia w plastry Hallde 83383, natomiast w przypadku RG-200 i RG-250, zastosować tarczę do cięcia plastrów Hallde 82554.
Tarcze odcinające do kratek kostkujących sprzedawane są oddzielnie. Dostępne propozycje poniżej (rubryka "Produkty powiązane").
Wszystkie narzędzia tnące firmy Hallde, wykonano z materiałów nierdzewnych i nadają się do mycia w zmywarkach przemysłowych.
CECHY PRODUKTU:
Średnica kratki kostkującej: 185 mm,
Grubość cięcia: 15 x 15 mm.
Przystosowanie: do krojenia produktów w kostkę.
Możliwość wykorzystania tylko z tarczą odcinającą;
CC-34, RG-50, RG-100:
- Hallde 83385, tj. tarczą do miękkich warzyw, plastry 12 mm,
- Hallde 83383, tj. tarczą do miękkich warzyw, plastry 15 mm,
- Hallde 83373, tj. tarczą do cięcia delikatnych plastrów 15 mm.
RG-200, RG-250:
- Hallde 82557, tj. tarczą do miękkich warzyw, plastry 12 mm,
- Hallde 82554, tj. tarczą do miękkich warzyw, plastry 15 mm,
- Hallde 82519, tj. tarczą do cięcia delikatnych plastrów 15 mm.