Wyposażona w moduł odkładania plastrów, który wraz z zespołem licznika i czujników stosu umożliwia:
- odkładanie krojonych plastrów w stos,
- ciągły pomiar wysokości stosu,
- liczenia plastrów w trybie automatycznym,
- zatrzymanie stołu podawczego w przypadku wykrycia braku materiału do cięcia,
- automatyczne zatrzymanie w przypadku przekroczenia dopuszczalnej wysokości stosu,
- maksymalną ilość zadanych plastrów: 999,
- po zrealizowaniu zadanej ilości plastrów krajalnica zatrzymuje ruch stołu podawczego
Zaleca się krojenie sera na plastry schłodzonego do temp. 7-10 st. C.
Elementy maszyny stykające się z żywnością myć codziennie, po myciu osuszyć. Zabrania się mycia całej maszyny strumieniem wody.
Codziennie smarować maszynę olejem maszyno- wym (nie stosować oleju jadalnego). Aby uniknąć przedwczesnego zużycia ściernic ostrzarki, nóż ostrzyć wyłącznie czysty (bez resztek krojonego produktu).