Półautomatyczna prasa do mięsa MAGA pozwala wyeliminować ręczną pracę polegającą na rozbijaniu mięsa do takich dań jak rolady, kotlety, steki, burgery czy bitki. Unikalna konstrukcja i precyzja wykonania umożliwia płynne i dokładne ustawienie grubości porcji (od 0,5 do 30 mm), dzięki czemu mięso zostaje rozbite równomiernie a przygotowane kawałki są delikatne i soczyste. Urządzenie sprawdza się również w formowaniu wegetariańskich burgerów czy kulek pizzy. Dzięki wysokiej wydajności do 800 porcji na godzinę oraz wykonaniu z najwyższej jakości materiałów prasa MAGA ma zastosowanie w automatyzacji i optymalizacji procesów zarówno w gastronomii, jak i w przemyśle - w zakładach przetwórstwa spożywczego czy firmach cateringowych.
- Płynna regulacja grubości rozbicia (od 0.5 mm do 30 mm)
- 4-poziomowy system zabezpieczeń pracy
- Szybka instalacja na blacie roboczym lub dedykowanej podstawie
- Możliwość mycia tac roboczych w zmywarce
Zastosowanie:
- rolady wołowe,bitki, befsztyki, steki
- rolady wieprzowe, kotlety schabowe, sznycle
- piersi z kurczaka, kotlety de volaille (devolay)
- formowanie hamburgerów
- kulki pizzy i wiele innych
Prosta obsługa:
- Ustaw płynnie i precyzyjnie oczekiwaną grubość porcji za pomocą obrotowej tacy górnej.
- Połóż mięso na tacy.
- Wsuń tacę do urządzenia.
- Prasa rozpocznie proces automatycznie.