Kotły stosuje się w rzeźniach, zakładach spożywczych i kuchniach. Nadają się do przetwarzania produktów mięsnych (np. przygotowywania zup, dań jednogarnkowych, wytapiania tłuszczu). Pośrednie ogrzewanie potrawy zapewnia wypełnienie glicerynowe. Termostatycznie regulowana grzałka podgrzewa glicerynę. Ta daje ciepło potrawie. Przez tę formę podgrzewania unika się bezpośredniego kontaktu grzałki z gotowaną potrawą, co wyklucza jej przypalenie.
- materiał: stal szlachetna gat. 1.4301
- powierzchnia szlifowana
- dwuścienny z wypełnieniem glicerynowym
- z gotowym przyłączem CEE-Norm
- wtyczka 16 A
- z głęboką komorą wewnętrzną
- na 3 kołach obrotowych
- 1 hamulec
Wymiary wewnątrzne ( mm ) śred. 660 x 530 ( h )
Wymiary zewnętrzne ( mm ) śred. 600 x 860 ( h ) - wysokość kotła stojącego na nogach