Deska do krojenia to jeden z podstawowych przyborów kuchennych
Desek używamy głównie do krojenia i siekania, jednak niekiedy służą także do tłuczenia, miażdżenia lub rozbijania produktów. Dobrej jakości deski do krojenia sprawdzą się zarówno w gospodarstwie domowym, jak i profesjonalnej kuchni przemysłowej. Deski profesjonalne powinny być zgodne z procedurami HACCP, czyli starannie przygotowanymi normami procesu przygotowywania oraz serwowania potraw w gastronomii. Deski do krojenia ze szkła hartowanego HACCP muszą wykazywać właściwości antyabsorbcyjne dla zapachów, mieć bezpieczne krawędzie, być przygotowane z myślą o alergikach oraz przystosowane do kontaktu z żywnością. Dobra deska jest łatwa do utrzymania w należytej czystości. Powinna być także odporna na zarysowania i pęknięcia, a ponadto na działanie środków chemicznych do czyszczenia. Chociaż w gastronomii stosuje się wiele rodzajów desek do krojenia, począwszy od modeli wykonanych z wysokiej jakości materiałów PCV, poprzez specjalistyczne, olejowane deski drewniane, wykonane np. z drewna bukowego, profesjonaliści coraz częściej sięgają po modele zrobione ze szkła hartowanego.
Szklana deska do krojenia – jakość i bezpieczeństwo
Deski ze szkła hartowanego, dostępne w sklepie gastronomicznym Gastrosilesia.pl, wykonane są ze specjalnego, odpornego na uderzenia tworzywa. Cechuje je wysoka higieniczność. Są ponadto łatwe w czyszczeniu. Deski ze szkła nie przyjmują żadnych zapachów i nie odbarwiają się, a ponadto nadają się do mycia w zmywarkach przemysłowych. Hartowane szkło pozostaje odporne na wysokie i niskie temperatury, dzięki czemu deski wykonane z niego są niemal niezniszczalne. Dodatkowo antypoślizgowe nóżki, dzięki którym deska pozostaje w jednym miejscu, zapewniają pełen komfort podczas użytkowania tego produktu.
Wykonana ze specjalnego, odpornego na uderzenia szkła hartowanego.
Niezwykle trwała deska do krojenia, wykonana ze specjalnego, odpornego na uderzenia szkła hartowanego.
Zostaw nam swój numer - oddzwonimy!