Roboty wielofunkcyjne typu cutter-wilk/ szatkownica, doskonale spełniają potrzeby profesjonalnej gastronomii.
Łączą zalety cutter-wilka i szatkownicy, dzięki dwóm funkcjonalnym przystawką, montowanym na tym samym
bloku silnika. Robot-Coupe R 301 Ultra, posiada niezawodny, przemysłowy, indukcyjny silnik asynchroniczny,
o wytrzymałości pozwalającej na intensywne użytkowanie kutra. Przeznaczone do restauracji, stołówek i innych
firm garmażeryjnych, stanowią pewną oraz korzystną inwestycję, zapewniająca ogromną oszczędność czasu.
Roboty wielofunkcyjne cutter-wilk/ szatkownica, doskonale siekają, rozdrabniają, rozczyniają, a także ugniatają,
a dzięki pełnej gamie tarcz, kroją również w plasterki, wiórki, julienne, słupki, czasem nawet w kostkę i frytki,
zapewniając optymalną jakość krojenia. Wykonują też wiele przydatnych czynności i oferują niezliczone funkcje.
Potrafią w ciągu 1-2 minut przygotować majonez, befsztyk tatarski, puree z marchewki albo przecier z jabłek.
OGÓLNA CHARAKTERYSTYKA CUTTER-WILKA/ SZATKOWNICY R 301 ULTRA.
- Polecany do restauracji, placówek żywienia zbiorowego, punktów gastronomicznych, gdzie wydaje się 10-80 posiłków.
- Pojemnik cuttra wykonano ze stali nierdzewnej, natomiast szatkownicę z wytrzymałego oraz higienicznego polimeru.
- Konstrukcja pokrywy pojemnika 3,7 litra, pozwala na dolewanie płynów podczas pracy urządzenia rozdrabniającego.
- System sterowania impulsowego, uruchamiany za pomocą przycisku, pozwala na bardziej precyzyjne krojenie.
- Do szatkownicy pasuje kompletna gama 23 tarcz, przeznaczonych do krojenia lub siekania warzyw i owoców w plastry,
plastry faliste, wiórki i słupki. Konstrukcja kutra/ szatkownicy R 301 Ultra, nie pozwala na wyrabiania kostek i frytek.
- Polecany zestaw nierdzewnych tarcz tnących (714073) do cutter-wilka/ szatkownicy R 301, pozwoli szybko i łatwo
uzyskać z posiadanych warzyw lub owoców, plastry grubości 2 mm, wiórki 1,5 mm, słupki 2x6 mm, lub tarte ziemniaki.
- W standardzie nóż gładki ze stali nierdzewnej (siekanie). Opcjonalnie dostępny jest nóż z zębami (rozdrabiania mięsa
lub do wyrabiania ciasta) oraz nóż z nacięciami (doskonały do obróbki ziół i przypraw).
- Możliwość zastosowania zestawu do przecierów (712990), który pozwala na przygotowanie przecieru i soku z owoców
cytrusowych, do przekąsek, verrines, sosów, zup, sorbetów, lodów, koktajli smoothies, konfitur, past owocowych, itp.