Sukces niemieckiego producenta obuwia BIRKENSTOCK®, zakorzeniony został w samej strukturze jego organizacji (w 1774 roku),
zaangażowanej w inspirowaną ortopedią sztukę tworzenia butów. Przez stulecia firma nabyła ogromne bogactwo niezrównanego
wręcz doświadczenia, które przekazując z pokolenia na pokolenie, z każdym pokoleniem kultywując i poszerzając zdobytą wiedzę,
co zaowocowało powstaniem niezwykle dużej, znanej i cenionej na całym świecie korporacji.
Chodaki Alpro A 630 OB E, firmy Birkenstock, pozwalają ciężko pracować, zachowując przy tym komfortowe warunki użytkowania.
Zamknięte w części piętowej, niskiej formy obuwie, jest w pełni profesjonalnym obuwiem ochronnym, antystatycznym, wykonanym
z wytrzymałego poliuretanu, a zatem jest solidne i trwałe, odporne na wodę, oleje i tłuszcze, a dzięki tzw. cechom hydrofobowym
powierzchni buta (polegającym na odpychaniu cząsteczek wody) są również odporne na brud/ zabrudzenia, plamy/ przebarwienia
oraz niezwykle łatwe do dokładnego mycia/ czyszczenia. Chodaki Birkenstock Alpro A 630 nadają się też do codziennej dezynfekcji.
Antypoślizgowe podeszwy typu "SuperGrip" (PU), w które zaopatrzono chodaki Alpro, zapobiegają ślizganiu się obuwia na mokrej
lub oleistej powierzchni i posiadają certyfikat ASTM F 1677-96.
Wewnętrzna, wyjmowana, anatomicznie ukształtowana wkładka ze zintegrowaną poduszką z pianki lateksowej, zapewnia stopom
odpowiednie podparcie łuku, gwarantując użytkownikowi wygodę i komfort podczas pracy. Wykonana została z korka naturalnego,
lateksu i zamszu. (Zamsz, znany potocznie jako skóra bydlęca, to ogólne określenie dla rodzaju skóry, wypolerowanej od wewnątrz.
Materiał taki ma szorstką, ale i miękką, włóknistą i elastyczną, a także oddychającą powierzchnię.) Oryginalna wkładka korkowa
BIRKENSTOCK® chroni stawy i ścięgna pracownika, a dodatkowo nadaje się do mycia/ prania w temperaturze maksymalnej +30°C.
W razie konieczności/ potrzeby wkładkę można oczywiście wymienić na nową, dokupioną osobno.
Chodaki Birkenstock Alpro, model A 630, zostały certyfikowane zgodnie z normą EN-PN ISO 20347: 2012 OB E (kategoria SRC).
Obuwie spełnia wszystkie wymagania, dotyczące wysokich standardów higieny i niezawodnej odporności na poślizgi (SRA + SRB).
Chodaki są łatwe w pielęgnacji, a ich zamknięta konstrukcja, jak i przeciwpoślizgowa podeszwa, zapewnią idealną przyczepność
i maksymalną pewność oparcia na powierzchniach ceramicznych, czyli zwykle, tj. najczęściej stosowanych podłożach w kuchniach
i całym, szeroko pojmowanym przemyśle spożywczym.