Wykonany tylko i wyłącznie z higienicznych materiałów, nierdzewnej stali szlachetnej i nowoczesnych tworzyw sztucznych,
elektryczny nóż Tandir® Knife, przeznaczony do krojenia mięsa typu kebabowego, niezbędny podczas przygotowywania
kebabów lub gyrosów. Urządzenie stanowi zwartą oraz lekką konstrukcję, o ergonomicznym, pistoletowym uchwycie i jest
zasilane bezpośrednio z sieci elektrycznej za pomocą dołączonego do zestawu zasilacza sieciowego. Nóż dedykowany
jest punktom gastronomicznym o dziennym przerobie do 80 kg, jednak o prawdziwych możliwościach jego wykorzystania
decyduje wielkość i rodzaj używanego ostrza tnącego. Model z ostrzem średnicy 10 cm, polecany jest do obróbki kawałków
mięsa o wadze do 20 kg. Tarcza gładka służy do cięcia mięsa mielonego, ostrze zębate do cięcia tzw. mięsa warstwowego.
Zakres dostawy obejmuje: urządzenie Tandir Knife 100, zasilacz sieciowy 230V/ 15V (transformator), nóż tarczowy gładki,
nóż tarczowy ząbkowany, osełka/ ostrzałka, zamienna śruba noża, zamienny suwak, bezpieczniki 6,3 A oraz instrukcja obsługi.